uitrusting Britse soldaat

Het uniform van de “tommy”: model uit 1902, de badge op de pet geeft het regiment aan of het dominion aan. Er is een extra patronen houder en een rantsoen tas, daarboven de helm die vanaf september 1915 werd gebruikt.

Op de voorgrond:

Lee Enfield geweer no 1 mark III, model 1903, kaliber: 77 mm met een magazijn voor 10 patronen, tevens een 1907 model bajonet.

Verschillende typen granaten: no 2 mark II (de ribbels dienen voor een gelijkmatig traject).

Oliekannetje voor het Lee Enfield geweer.

Knotsen voor gevechten binnen de loopgraven.

Het uniform van een luitenant infanterie. De persoonlijke uitrusting bij een upperclass Brits officier geeft hun status ook wat weer: slaapzak, opblaasbaar kussen, whisky fles etc.

Britse officieren en specialisten zoals tank bevelhebbers dragen een Webley Mark IV revolver 1915, kaliber: 11,5 mm met een kamer voor 6 patronen.

Daarnaast de cavalerie uitrusting met zadel, geweer, een sabel en daarnaast nog het uniform van de Schotse infanterie met kilt corresponderend met de clan of het regiment. Op het veld was de kilt beschermd door een kiltcover.

Verdere uitrusting: een decca grammofoon, een alleshouder met scheergerei, tandenborstel etc en een loopgraafpomp (rechts voor).