thiepval memorial to the missing

Een reusachtig memorial bij het dorp Thiepval gelocaliseerd op de plek waar eerst een kasteel stond. Het is een memorial "to the missing": 70.000 soldaten die op de slagvelden gesneuveld zijn tussen juli 1915 en 20 maart 1918 en die geen bekend graf hebben.

Het dorp zelf heeft een eigen geschiedenis in 1916 tijdens het Somme offensief (zie hiernaast).

Hierboven de situatie in 1916 zoals Muirhead Bone het zag op dezelfde locatie waar nu het monument staat en voorheen het chateau; daarvan is nu op de voorgrond de kelderopslagplaats alleen nog van overgebleven. Links moet zich het dorp Mesnil bevinden (geallieerd gebied), daarvoor loopt de rivier de Ancre, meer rechts de dorpen Beaucourt en Beaumont Hamel.

 

hieronder ongeveer in dezelfde richting nu:

Men kijkt naar het Thiepval wood met daartegen aan het Connaught cemetery en meer naar rechts achter de bomen het Mill Road cemetery dat ongeveer op de plaats van het Schwaben Redoubt ligt. Vanuit het Thiepval Wood werd dus op 1 juli de aanval geopend door het oversteken van het niemandsland er tegenover richting de Schwaben Redoubt. Veel verliezen, niets bereikt toen.

En op deze google earth view: 1: thiepval monument, 2: thiepval war cemetery, 3: ulster tower monument, 4: milroad, 5: connaught cemetery.

Dit Thiepval memorial dat de omgeving sterk domineert werd in 1932 door de prins van Wales geopend.

Thiepval war cemetery, op de plaats van de Duitse verdedigers zaten en uitkeken over het no mans land, links Franse graven en rechts Britse